Waarom huren?

Vliegen is spannend, naar Schiphol gaan een feest. Maar wat moet er gebeuren voordat u ditzelfde kan zeggen wanneer u reist met een dier? vliegtuigkennel.nl is opgericht om op deze vragen een antwoord te geven en de mogelijkheid om tegen zeer gangbare tarieven een kennel voor uw hond of kat te huren. Voorkom een nare verrassing en extra stress voor baas en dier!

Gemak

Ons doel is u een geweldig beleving te geven wat al begint bij de gratis gewenningsperiode bij u thuis. Wij hebben gemerkt: hoe beter de voorbereiding voor baasje en dier hoe beter de vlucht verloopt. Wij denken met u mee in het besluiten welke kennel het beste geschikt is en brengen deze, afhankelijk van de afstand, gratis bij u langs en halen deze natuurlijk dan ook gratis bij u op. De bezorging gaat gepaard met uitleg, het beantwoorden van vragen en het delen van kennis en ervaring.

Wij geven u het gevoel dat u dit allemaal al een keer gedaan heeft!

Prijs

Een kleine rekensom leert ons dat het kopen van een eigen kennel pas loont wanneer u er 4 keer mee op reis gaat (los van het opslaan). Vliegtuigkennel.nl is opgericht om te voorzien in de mogelijkheid om uw reis/vakantie mogelijk te maken zonder de dure aanschaf van een product wat u vaak maar eenmalig gebruikt. Zie de 'Kennels'-sectie van de website voor de prijzen van de kennel geschikt voor uw hond.

 

Laat u net al zoveel mensen voor u, verbazen, voor hoe weinig u een kennel kunt huren. 

Waarom meenemen?

De eerste keer dat wij onze hond meenamen moesten we de afweging maken of we deze 8 uur konden achterlaten in een vliegtuig. "We gaan maar voor een maand" zeiden we tegen elkaar. Maar toch, we hebben de beste tijd gehad met onze hond in het verre en natuurlijke Canada.

 

Iedereen moet hier natuurlijk zijn eigen besluiten nemen en beslissingen maken, mocht u nog naar redenen zoeken lees dan vooral verder:

 • Uw huisdier maakt deel uit van uw gezin

 • Niemand verzorgt uw dier zoals u dat doet

 • U blijft misschien wel een langere tijd weg

 • U wilt niet uw familie of kennissen belasten met het verzorgen van uw huisdier tijdens uw afwezigheid

 • Een dierenpension is even duur als uw dier meenemen op reis

 

 

Risico's?

Als dit uw eerste keer is dat u gaat vliegen met uw dier is zorgen maken nu eenmaal een deel van het proces, wat gebeurt er met mijn dier, behandelen ze hem/haar goed? Waar wordt de kennel geplaatst in het vliegtuig? Onze handleiding helpt u hier ongetwijfeld bij opgesteld door dierenliefhebbers voor dierenliefhebbers!

 

Uiteraard moet u aan de volgende zaken denken:

 • Bepaalde rassen mogen niet vliegen en sommige rassen wordt het vliegen ontraden

 • Het is verstandig uw dierenarts te vragen of uw hond 'vlieg-fit' is

  • Indien nodig kunnen wij u een dierenarts aanbevelen

 • bijna alle risico's zijn te beperken, volg onze checklist en instructies

 • Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen regels ten aanzien van het dier en vliegtuigkennel

 

Vliegen met een huisdier wordt ervaren als even veilig voor een mens, beide zijn niet gemaakt om te vliegen.