Stap 3: Gewenning (aan de kennel)

Een veilig thuis voor onderweg​

Een belangrijke fase is het wennen van het dier aan de kennel. Vliegtuigkennel.nl adviseert hier 7 dagen voor vertrek mee te beginnen.

 

Stapjes

 

kleine stapjes nemen is hierbij het beste, sommige dieren zijn stoerder en nieuwsgieriger dan de ander.Alle kennels kunnen in 2 delen uit elkaar gehaald worden, begin met alleen het onderste element en laat het dier hieraan wennen, snuffelen, onderzoeken zijn goede tekens! Beloon uw dier hier ook voor!

 

Wanneer het dier min of meer bekend is met het onderste element introduceren wij de kennel als beloningsgebied. Elke keer dat wij een snoepje geven wordt dit in de halve kennel gegeven. Dieren leren dit razendsnel en gaan soms bij het horen van de snoepzak/pot al naar de halve kennel toe.

 

Vervolgens introduceren wij een handoek of kleed (ook weer niet te groot/te dik) welke de geuren hebben van het huis en van u, de baasjes. Deze leggen wij in de onderste helft van de kennel welke nog steeds in de woonkamer staat. Vanaf nu gaan wij ook elke maaltijd in de kennel geven. Na een aantal maaltijden komt het lastigste stuk. In het bijzijn van het dier complementeren wij de kennel door ook het tweede element op het onderste te plaatsen. Het dier zal wederom nieuwsgierig zijn en weer door een snuffelfase gaan en zich waarschijnlijk afvragen wat zijn baasje toch allemaal aan het doen zijn, gelukkig krijgt het dier wederom een beloning. Huisdieren en dan vooral honden welke al een bench gewent zijn hebben duidelijk een voordeel ten op zichte van honden die dit niet zijn. Echter honden vinden een 'honden-hok-gevoel' ook weer fijn en veilig. Zolang u de hond zal blijven belonen en voeren in de kennel zal de hond uiteindelijk zijn 'plekje' vinden en er gedurende de week ook zelfs in gaan slapen! Katten hebben hier van nature minder moeite mee en zullen er niet 'moeilijk' om gaan doen. Katten zijn echter minder bedreven in het reizen in het algemeen, iets waar honden het weer makkelijker hebben. Verschillende suggesties zijn dan ook om het huisdier te laten wennen aan het schudden en geluid van transport. Stop de kennel eens in de auto met de ramen open, indien het dier al gewend is aan de auto is dit niet meer nodig.

 

Beloning

 

Gebruik kleine snoepjes om te belonen, neem hiervan ook een paar mee naar Schiphol en zorg dat je deze nog bij de hand hebt na landing op het andere vliegveld.