Stap 2: Voorbereiding

Een goede voorbereiding: "Goes a long way!"

Nu we een planning hebben gemaakt kunnen we eindelijk aan het echte werk beginnen. Vergeet bij alle zaken die gedaan moeten worden niet, dat al deze stress van plannen en uitzoeken ruimschoots worden goedgemaakt wanneer je hond of kat aan de andere kant van de reis weer met je wordt vereenigd.

 

Welnu laten we bij het begin beginnen!

 

Vervoerder

 

Of er nu met een vliegtuig of boot (of eventueel trein) wordt gereisd elke vervoerder (of maatschappij) hanteert zijn eigen regels. Vraag daarom voordat je gaat boeken deze op. De afmeting en/of het gewicht van de kennel is soms aan limieten gebonden en bepaalde eisen voor kennels veranderen elk jaar (en zo ook de kosten van het 'kennel-ticket').

 

Boeken/Reserveren

 

Het leukste moment, het gaat nu echt gebeuren, tickets worden geboekt en de betaling wordt gedaan. Kortom: er is geen weg mee terug! Zorg bij het boeken dat er plek is voor de kennel, zoals gezegd bij een vliegtuig is er maar beperkt ruimte voor een (grote) kennel en het is verstandig eerst contact met de vliegmaatschappij op te nemen voordat de baasjes zelf hun ticket boeken, je wilt toch niet dat de kennel met het geliefde huisdier een vlucht later neemt!? Aan boord van boten is er vaak geen beperking qua kennel grote of hoeveelheden, vaak is de regel: "zolang deze maar in je eigen auto past" aangezien de hond vaak niet vrij mag rondlopen.

 

Inentingen, paspoort, verzekering

 

Net als bij de baasjes zijn dit belangrijke zaken waarover moet worden nagedacht. De dierenarts kan vaak vertellen welke inentingen nodig, Rabies wordt vaak genoemd, en kan tevens vertellen op welke termijnen deze moeten worden gedaan. Vraag hiervan een engelstalige verklaring van je dierenarts dat deze zijn verstrekt (vaak met handtekening en stempels) maar ook moet hiervan een aantekening komen in het dierenpaspoort (ook te verkrijgen bij de dierenarts). Belangrijk is ook om het dier te laten chippen wat ook bij de dierenarts kan worden gedaan. Dan is er tegenwoordig nog de mogelijkheid om tegen een gangbaar tarief een verzekering af te sluiten voor het huisdier. Sommige verzekeringen vergoeden ook wanneer het dier ziek wordt in het buitenland (tot een max. bedrag) Wanneer uw dier vaak ziek is kan dit voordelig zijn, dierenartsen in het buitenland zijn vaak duurder dan men denkt.

 

Kennel

 

Voordat u boekt check of vliegtuigkennel.nl een kennel beschikbaar heeft voor de periode dat u reist. Belangrijk is om uw huisdier te laten wennen aan de kennel en daarom biedt vliegtuigkennel.nl u de mogelijk om uw huisdier gratis een week te laten wennen, een werkelijk unieke service! Mocht u zelf al een kennel hebben, of staat u op het punt er een te kopen vergewis uzelf dan ervan dat het een werkelijk 'IATA airline approved' kennel betreft, te veel kennels maken reclame met 'IATA goedgekeurd', de werkelijkheid is echter dat dit vaak niet het geval is. Vliegtuigmaatschappijen zijn streng bij het beoordelen van een kennel en hebben een groot aantal regels waar de kennels aan moeten voldoen. De kennels van vliegtuigkennel.nl zijn goedgekeurd en worden door vliegtuigmaatschappijen geaccepteerd. Indien de kennel niet aan alle eisen voldoet, kan de maatschappij de kennel weigeren