Zwemmen in Canada

Stap 1: Planning

Op vakantie met uw huisdier.....

Uw volgende vakantie plannen, naar verre landen reizen, niets is leuker dan te bedenken waar onze volgende (verre) vakantie heen gaat. Naar de natuur in Canada? Op familiebezoek in Amerika, toch die vriend bezoeken in Zuid-Afrika? of minder ver naar Engeland of Scandinavie.

 

Wanneer het besluit is gevallen naar een land af te reizen en ook je huisdier wilt meenemen sta er dan bij stil dat ruim van te voren plannen van groot belang is.

 

"Begin met plannen niet later dan 4 maanden van te voren!"

 

Nog meer als voorheen wordt ook belangrijk hoe (zo min mogelijk overstappen) en met welke maatschappij er moet worden gevlogen. Voor sommige landen moeten mensen eerst een bezoek brengen aan de GGD, ook dieren zijn bevattelijk voor lokale ziektes en dienen vaak ook voordat ze het land in mogen een bezoek te brengen aan de dierenarts.

 

Behalve een plek voor de baasjes aan boord, moet er ook een plek beschikbaar zijn voor de kennel. Vliegmaatschappijen beperken het aantal kennels per vlucht daar om: verzeker uzelf ervan dat er plaats is voor de kennel. Telefonisch boeken of via een reisbureau voorkomt eventueel bijbetalen voor het omboeken naar een andere vlucht als er toch geen plek was aan boord.